Rockgenre

 Denna musikgenre fick sitt ursprung från USA i mitten av 1900-talet. Efter 1960 så utvecklades det flera andra stilar inom rockgenren, vilket skedde mest runt om i USA och Storbritannien. Denna genre har utav blues en stark påverkan, men även från blues, rhythm och av countrymusiken. År 1970 så kom en politisk våg som satte sina spår i själva musikvärlden inom rock. Punkrocken kom som exempelvis rebellerna The Ramones och Sex pistols, dessa har en väldigt aggressivt framträdande i sin musik och även i texterna, vilket har blivit att publiken blir ganska chockerande ibland. Själva Rock’n Roll begreppet betyder gunga och rulla och har sin bakgrund till att man dejtade i sina bilar på denna tid när rocken kom. Men frillorna som kunde följa med rocken var något man blev van med, med tiden. Även så kallad hockeyfrilla. Man kunde se dessa frisyrer väldigt ofta runt 1980-talet. Man kallade personer med hockeyfrilla för pudelrockare på grund av deras puffiga hårstil. Sedan påbörjades det en annan typ av rockare, svartrockare. Här utgår man från musiken och vilka kläder man ska ha via hur musiken låter och är. Det är väldigt krävande på energi i rockvärlden så man behöver spara sin energi till att ha den fantastiska orken till denna genre.

Brian Jones

Brian var en rockartist som var med i Rolling Stones år 1962-1969. Han var den i bandet som spelade munspel och även gitarr. Det var år 1969 den 3 juli som Brian tragiskt gick bort på grund av drunkning i sin egen pool hemma på sin gård. Innan denna tragiska dag kom till världen så blev Brian sparkad från bandet på grund av sitt missbruk av droger. Det var endast två månader senare efter att han blev sparkad som man hittade honom död. Brian var en mycket duktig man vid sina instrument och Rolling stones fansen saknade hans instrumentala skicklighet och hans tomrum blev stor.

Kurt Cobian

Kurt Cobian

Kurt var en sångare och låtskrivare i rockbandet Nirvana. År 1987 skapade Kurt namnet för sitt egengjorda rockband som han hade skapat med sina vänner, i flera omgångar hade namnet ändrats allt från Skid Row, Fecal matter och Ted ed fred. Tillslut kom namnet som skulle göra riktiga avtryck efter sig, Nirvana. Nirvana blev slutnamnet då det betyder själslig fred, evigt tillstånd av frid och lycka på buddistisk term. Nirvana gjorde sitt debutalbum år 1989 och fortsatte till deras sista album 1993. Det blev allt mer press och stress på Kurt och han påbörjade med användandet av droger för att lindra på smärtorna i magen som hade blivit grova efter all stress och press. Kurt Cobian överdoserade droger och drack väldigt mycket alkohol när bandet vistades i Rom. Han överlevde denna överdosering, dock fick han minnesproblem. 1994 den 8 april hittade man Kurt död. Man kunde se att det kom blod från Cobians öra, han hade alltså tagit självmord. I blodet hittade man olika sorters droger som han hade doserat innan händelsen. Efter sig lämnade Kurt Cobian en dotter och fru.