Mest sålda album av Svenska artister/grupper del 3

Hej och välkomna tillbaka till denna serie, hoppas ni haft det bra sen del 2 om Vikingarna , idag kommer vi ta en titt på en grupp eller artist jag tror den yngre generation kanske kommer ihåg bättre.

På 9:e plats hittar vi Alcazar

Alcazar bildades 1998 med Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Annika Kjaergaard och med deras Disco-pop, eurodance tog dom Sverige och delar av världen med storm , främst deras andra singel Crying at the Discoteque skördade framgång med plats på topplistor i länder som Australia, Japan, Usa, Brazil och dom flesta länder i Europa.

2000 utgavs deras första album Casino med blandad framgång, och 2002 fick gruppen tillskott av Magnus Carlsson och deras andra album Alcazarized släpptes 2003 och fick relativt stora framgångar i Sverige och blev också släppt utomlands 2004 , gruppen deltog även i Melodifestivalen för första gången år 2003 med låten Not a Sinner , Nor a Saint och i finalen i Globen kom dom på 3 plats, och låten blev en hit i Sverige.

2004 i September släpptes singeln This is the world we live in, en mix av Diana Ross hit Upside down från 80 talet och Genesis Land of confusion och även deras nästa singel Physical var tagen från en annan grupp, Londonbeats i’ve been thinking about you, albumet Dancefloor Deluxe släpptes även detta år.

Efter att singeln Start the fire släpptes 2005 bestämde sig gruppen  under hösten för att ta en paus och återkom på en live spelning i London 2007 på nattklubben Gay som blev en stor succe och dom bestämde sig för att forstsätta spela, dock utan Magnus Carlsson och med singeln We keep rockin som sålde Guld redan en vecka  efter den släppts i Januari 2008 var Alcazar tillbaka på allvar. Än idag spelar och producerar gruppen nya låtar med framgång och för dom som vill ta chansen att se dom spela live finns en julturne inplanerad 2017, mer infomartion om det kan ni hitta på deras hemsida.

Personligen har jag lätt för att förstå att gruppen blev snabbt omtyckt med låtar som var trallvänliga, svängiga och tror att dom flesta av oss någon gång har svängt om och sjungit med på dansgolvet när deras musik spelats på många nattklubbar run tom i världen.

Vet ej om det var brist på talang eller genialt att återuppliva gamla favoritlåtar från kända artister men konceptet verkar ha fungerat bra och med över 12 miljoner sålda album får dom på denna lista en 9:e plats, vilket inte är dåligt jobbat.

Det var allt för denna gång, hoppas ni har det bra och i nästa del kommer vi titta närmare på en tandläkare som har lyckats komma in på denna lista, många av er kanske redan nu vet vem jag pratar om men för er som inte vet får ni ha tålamod och återkomma hit senare. Tack för att ni tog er tid att läsa detta och vi syns då, Ha det gött.