Freddie Mercury

I Zanzibar som var en brittisk koloni år 1946 så föddes Freddie Mercury. Hans namn vid födseln var Farrokh Bulsara, detta kom att ändras när han blev äldre. Det hela startade vid 10 års ålder med att kamraterna på hans skola började kalla honom för Freddie. Ett namn som sedan fastnade. Efternamnet kom Freddie underfund med i äldre dagar. I en vuxen ålder bestämde han sig för att permanent heta Freddie Mercury.

Privatliv och död

Freddie växte upp i Indien där han gick på internatskola sedan 10 års ålder. Skolan var belägen utanför staden Bombay. Det var högst troligen på internatskolan som han fann kärleken till musiken eftersom han först där började ta pianolektioner. Kort därefter så blev Freddie medlem i sitt första band. När Zanzibar sedan blev självständigt år 1963 så flyttade hela familjen Bulsara till Storbritannien. Efter flytten så fortsatte Freddie att studera, han studerade bland annat på en konstskola. Kunskapen inom konsten kom lägligt till hands när hans då framtida band Queen:s logga skulle designas. År 1969 så blev Mercury medlem i sitt allra första seriösa band. Först året efter så hittade Freddie till bandmedlemmarna i Queen, ett band som precis blivit av med sin sångare. Denna roll tog han över med bravur. När han blev medlem så var det bara Freddie som sångare, Roger Taylor på trummor och gitarristen Brian May. Först när John Deacon som spelade bas anslöt sig till gruppen, var den komplett. Efter viss övertalning från Freddie så bestämde sig bandet för att kalla sig för Queen. Freddie Mercury är som allra kändaste för sin roll som sångare i just bandet Queen, bandet räknas till ett av världens största genom tiderna. Några av de kändaste låtarna som Mercury har skrivit är “Killer Queen”, “Somebody to Love” och “Bohemian Rhapsody”. År 1985 så framträdde bandet på Live Aid-galan, vilket är bandets kändaste framträdande.

Privatliv och död

Mercurys privatliv var minst sagt väldigt omtalat. Under sina tidigare år bodde och var förlovad med en kvinna vid namn Mary Austin så var det väldigt klart att han var homosexuell, vilket hans närmaste vänner var fullt medvetna om. När förhållandet med Mary tog slut så gick han och träffade flertalet män, utan att verkligen träffa den rätta. En person som skulle visa sig ha en viktig roll i Freddies sista år är Jim Hutton som var Freddies partner dom sista 7 åren i hans liv. Dom levde lyckliga ända fram till Freddies död 1991. Mercury gick bort av sjukdomen Aids vilket han blev positivt testad för 1987, men valde att hålla hemligt fram till dagen innan hans död. Då han gav ett pressmeddelande till alla fans och informerade om situationen och sjukdomen. Mercury dog vid en ålder av 45 år i sitt hem i Garden Lodge, Kensington. Mary Austin fick ärva hans hem tillsammans med en rejäl summa pengar. Flera av hans närmaste fick också ärva pengar efter ikonens bortgång.

Privatliv och död

Mercury och Queens historia blev 2018 filmatiserad i “Bohemian Rhapsody” som blev en superhit runt om i världen. Skådespelaren Rami Malek fick ta emot flera priser för sin insats som Freddie Mercury i filmen.