Freddie Mercury and Queen

Freddie Mercury var en känd sångare som först och främst var som kändast i rockbandet Queen där han även sjöng. Han föddes den 4 september 1946 och avled den 24 november 1991.

Queens historia

Det var tre stycken som skapade ett rockband vid namn Smile år 1968, vilket blev så småningom att bandet utvecklades till Queen. I bandet fanns Brian May som var en gitarrist, Tim Staffell som var basist och sist men inte minst Roger Taylor som var bandets trummis. Sångaren Freddie Mercury var inte en sångare i bandet på denna tid. Han kommer lite senare. När Tim Staffell lämnade rockbandet Smile för ett annat band så ändrade de andra medlemmarna namnet Smile, vilket blev Queen, och detta blev på Bulsaras begäran. Det var även Bulsara som kom på namnet Queen. Rockbandet Queen upptäcktes år 1972 utav De La Lane Studios. Detta slutade med att bandet hade ett skivkontrakt år 1973 med Trident/EMI. Det var riktigt svårt för bandet att hitta ett skivbolag, för att få kunna skriva ett kontrakt då skivbolagen tyckte att bandet riktade sig mot gayvärlden som namnet ‘’Queen’’ gjorde.

 

Mer om Freddie Mercury

 

Vid 17 års åldern blev hans familj och Freddie tvungna att fly för sina liv till England då det var politiska oroligheter i Zanzibar. Freddie blev antagen till Ealing College of Art. På Ealing använde han mycket av sin tid till att teckna och måla. Han hade en idol vid namn Jimi Hendrix som Freddie tyckte om att teckna om. Fler som var ganska stora i Freddies värld var The Beatles, David Bowie, The Who och Led Zepplin. Han blev vän med bandet Smile basisten Tim Staffell på Ealing. Freddie var ofta med när rockbandet Smile repade, vilket väckte hans intresse för att pröva sin lycka till musiken då han blev mycket imponerad och jätte inspirerad av bandets repetitioner. Det var riktigt länge sedan för Freddie när han höll på med musiken sist. Han visade sina kunskaper för grupperna Sour Milk Sea och Ibex, vilket slutade med att han blev en medlem i bandet Smile 1970. Bandet saknade även en sångare då Tim Staffell hade lämnat bandet för ett annat. Freddie kom in och täckte den luckan. Efter att Freddie slöt sig till rockbandet hände det två grejer i bandet, han ändrade namnet Smile till Queen och Freddie ändrade sedan sitt efternamn från Bulsara till Mercury.

 

Rykten om AIDS

Allt började år 1988 då ryktena om att Freddie Mercury hade AIDS. Detta rykten startades då Freddies hälsotillstånd försämrades. Han förnekade dessa rykten om att han hade fått denna diagnos och berättade istället att han var upptagen och utmattad. 1991 den 23 november erkände Freddie tillslut att han hade diagnosen som alla trodde då han låg inlagd på sjukhuset och var i stort sett döende. Efter detta erkännande avled han 24 timmar senare. Freddie skämdes över denna diagnos, vilket var förklaringen till att han försökte dölja det så länge som möjligt. Han trodde att han skulle bli straffad på något sätt och få fel rykte om sig om detta skulle komma ut.