Charlotte Perelli

Charlotte Perelli är en svensk artist som har blivit väldigt känd inte bara i Sverige. Hon föddes i Hovmantorp den 7 oktober 1974. Hennes sångkarriär började år 1987 i det lokala dansbandet Bengt-Ingvars i Hovmantorp som då fick heta Bengt-Ingvars med Charlotte istället. Hon flyttade senare till Växjö och träffade på dansbandet Kendix där hon blev sångerska år 1992 och sedan i dansbandet Anders Engbergs från år 1994-1997. Björn Hedström från Anders Engbergs såg till att Charlotte Perelli fick medverka i bakgrundskören i Melodifestivalen 1995. Genombrottet fick hon när hon var sångerska i Anders Engbergs år 1994. År 1997 blev hon erbjuden att sjunga i ett annat dansband som hette Wisex och lämnade då Anders Engbergs. Wisex som tillhörde dansbandskaterogin blev år 1998 nominerat till en Grammis för deras album som hade namnet, Mot nya mål. Året 1999 vann Charlotte Perelli Melodifestivalen med låten Tusen och en natt och deltog samma år i Eurovision Song Contest med låten på engelska som då hade titeln, Take Me to Your Heaven. Här stod det mellan Island och Sverige och var en jämn omröstning där Sverige till slut tog hem segern. När Charlotte Perelli var med i dansbanden var hon inte bara sångerska utan skrev även sångtexter tillsammans med de andra låtskrivarna.

Som soloartist

sluta dansbandet och bli popartist

Charlotte lämnade dansbandsgenren år 1999 och därefter blev det mer och mer disco och pop som soloartist. Sitt första soloalbum släppte hon också år 1999 och det fick helt enkelt namnet Charlotte. Flera av låtarna blev väldigt populära och Charlotte började turnera titt som tätt över hela Europa, Nya Zeeland och Japan. År 2001 kom hennes andra album ut som var ett rock/popalbum. Namnet på det blev Miss Jealousy. Charlotte Perelli var inte bara sångerska. År 2003 och 2004 blev hon erbjuden att vara programledare för Melodifestivalen vilket var ett trevligt avbrott. Även under året 2004 gav Charlotte ut sitt tredje album som hette Gone too Long. Hon var även med Jill Johnson och Robert Wells på turnén Rhapsody in Rock samma år och inte nog med Charlotte hann även med att vara programledare i TV 4 för deras musikprogram Super Troupers. År 2007 blev det år som Charlotte släppte sina första svenska singlar. Den ena hette, Jag är tillbaks, och den andra hette, Som du.

Familen

Charlotte Perellis första äktenskap varade mellan åren 2003 och 2008. Då var hon gift med Nicola Perelli, tidigare Ingrosso. Namnet Perelli var Nicolas mors flicknamn som de beslöt sig för att ta gemensamt.  År 2004 föddes den ena sonen och 2005 föddes den andra. Hennes andra äktenskap ingick hon år 2015 med Anders Jensen och även de fick två söner tillsammans. Födda år 2013 och år 2018. Förutom sin sångkarriär har även Charlotte gett ut tre böcker inom träning och hälsa. Fit & Smart, heter en serie kosttillskott som Charlotte utvecklade under 2010. Hon har även varit en av Sveriges mest kända vegetarian o många år. Efter serien med kosttillskott blev det en hudvårdsserie med namnet, Perelli by Charlotte Perelli.  Den andra skönhetsserien som hon lanserade år 2012 heter, The Girl, och innehåller fem produkter.